Experienta profesionala

Experiența mea profesională de până acum a fost de mai multe tipuri: didactică, administrativă, clinică, de cercetare, de formare și supervizare a colegilor mei, management de echipă. Am avut norocul să lucrez mai mulți ani în UBB și șansa să fac parte dintr-o catedră aflată la început de drum astfel că am activat cam în tot ceea ce se poate într-o universitate.

Experiența mea didactică

A fost forjată la început în mediul academic unde am susținut seminarii și cursuri atât studeților din UBB, cât și profesorilor din școli și licee, și chiar am ținut cursuri de formare pe subiecte specifice unor psihologi. Am continuat apoi tocmai în acest domeniu al formării profesionale, m-am alăturat școlii de formare în psihoterapie de familie Pagina de Psihologie unde de mai mulți ani deja am privilegiul de a însoți colegii psihoterapeuți în primii lor ani de formare. Acum mă pregătesc deja de aproape un an să devin formator la nivel național și internațional în terapia relațională IMAGO și învăț de la colegii din comunitatea internațională IMAGO cum să ghidăm cu blândețe fiecare coleg care vine cu povestea sa unică de viața în aventura de a deveni terapeut relațional. 

Experiența mea administrativă și “de conducere”

Mi-am început-o punând bazele Clinicii Universitare de Psihologie Babes-Bolyai. În 2008, prof. Daniel David mi-a dat pe mână un proiect extrem de important: să pornim la UBB prima clinică universitară de psihologie, după modelul universităților din SUA și UK care aveau pe lângă departamentele de psihologie și o clinică unde persoanele cu probleme emoționale și comportamentale primeau tratamente “de top”, iar psihologii din departamente aveau ocazia să facă cercetare și să învețe să practice terapia. Un soi de spital universitar. Am fost mândră de acest proiect, deși habar nu aveam de unde să încep și încotro să o apuc. Am lucrat cu multe persoane, cu probleme foarte diverse și într-o perioadă relativ scurtă de timp, mi-am format o experiență clinică extrem de bogată. Am valorificat apoi pe mai departe această experiență administrativă când am pus bazele PsyLife Clinic în anul 2013. Un loc unde crește o comunitate de terapeuți extraordinară, o resursă pentru noi, terapeuții dar și una pentru comunitate. La PsyLife ne-am imaginat, de la început eu și Raluca Anton, alături de care am construit PsyLife timp de 10 ani, că vom forma un loc fertil și propice pentru o echipă de psihoterapeuți specializați în diverse forme de psihoterapie și care vor putea lucra cu (aproape) oricine și pe (aproape) orice din domeniul clinic. Astăzi sunt manager al PsyLife și visul acesta continuă sub cupola mea exclusivă. Coordonez o echipă de peste 20 de terapeuți, organizez sesiuni de supervizare și intervizare si traininguri periodice cu echipa mea de la PsyLife pentru a putea oferi celor care ”ne calcă pragul” servicii de cea mai înaltă calitate, empatie și profesionalism.

Ceva mai recent, în 2021, împreună cu Gaspar Gyorgy și Raluca Anton am pus bazele Academiei de Terapie Imago din România. Un ONG care își propune să promoveze educația, evenimentele și cursurile de formare în terapia relațională IMAGO și să aducă terapeuților specialiști în terapia relațională, din țară și din străinătate. 

Experiența în cercetarea psihologică

Mi-am dobândit-o la UBB, unde am avut ocazia să lucrez în mai multe proiecte de cercetare, atât în partea mai administrativa a acestora, în partea mai statistică, în scrierea de articole științifice sau în rolul de terapeut într-un proiect de cercetare care lucrează pe un protocol de terapie și are un rol dificil: să aplice un protocol de tratament care trebuie flexibilizat în functie de fiecare pacient, dar care să nu depășească totuși anumite limite pentru a rămâne în interiorul unei caracteristici de uniformitate a tratamentului pe care participanții într-un studiu clinic randomizat îl primesc. Am putut să vad din interior, ce înseamnă un studiu clinic randomizat și asta m-a făcut să apreciez atât valoarea, cât și limitele practicii bazate pe dovezi și a concluziilor și recomandărilor care se desprind dintr-un studiu clinic randomizat, întins adesea pe câțiva ani.

Experiența clinică

Mi-am câștigat-o lucrând în practica clinică din 2006 și în propriul cabinet, din 2009, unde am consiliat de la copii de 1-2 ani (pe părinții lor, desigur) până la oameni vârstnici în pragul unor vârste venerabile, într-o varietate de situații: probleme emoționale, comportamentale, de cuplu etc. (depresie, anxietate, probleme de furie, adhd, probleme de conduită, anxietate de separare, atacuri de panică, tulburare obsesiv-compulsivă, consum excesiv de alcool, bulimie, anorexie, obezitate

Toate aceste experiențe

le pun azi în principal în aceste direcții profesionale de care mă ocup mai atent: terapia de cuplu, formarea în psihoterapie a colegilor mai tineri, traininguri și workshopuri, pe diverse teme, adresate atât specialiștilor, cât și publicului larg. Peste tot avem de fapt de-a face cu un mediu relațional, fie că suntem terapeuți sau profesioniști în orice alt domeniu. Iar marea mea pasiune este acum asta: cum să construim, cu toții, un spațiu-dintre mai sănătos și mai împlinitor?