Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

Experienta profesionala

Experienta mea profesionala de pana acum a fost de mai multe tipuri: didactica, administrativa, clinica si de cercetare. Am avut norocul sa lucrez mai multi ani in UBB si sansa sa fac parte dintr-o catedra aflata la inceput de drum astfel ca am activat pe toate cele 4 domenii de mai sus care subscriu cam tot ceea ce se intampla intr-o universitate.

            Am tinut seminarii si cursuri atat studentilor din UBB, cat si profesorilor din scoli si licee, si chiar am tinut cursuri de formare pe subiecte specifice unor psihologi. In aceasta ultima instanta ma simteam adesea intimidata de colegii mei mai in varsta care evident, aveau mai multa experienta si care ma priveau putin sceptici intrebandu-se probabil ce as putea sa ii invat. Nu aveam experienta de partea mea, dar aveam expertiza adusa de studiul stiintific. Nu as putea spune ca una e superioara celeilalte, ca profesionist cred ca dezvoltarea ambelor te fac cu adevarat performant.

            Experienta mea administrativa si “de conducere” mi-am capatat-o punand bazele Clinicii Universitare de Psihologie Babes-Bolyai. In 2008, prof Daniel David mi-a dat pe mana un proiect extrem de important: sa pornim la UBB prima clinica universitara de psihologie, dupa modelul universitatilor din SUA si UK care aveau pe langa departamentele de psihologie si o clinica unde persoanele cu probleme emotionale si comportamentale primeau tratamente “de top”, iar psihologii din departamente aveau ocazia sa invete sa lucreze. Un soi de spital universitar. Am fost mandra de acest proiect, desi habar nu aveam de unde sa incep si incotro sa o apuc. Dupa cateva luni, am reusit insa si ...Clinica s-a deschis. Am inceput eu si colegii mei sa lucram acolo cu persoane cu tot felul de probleme emotionale si comportamentale. Denumirea de clinica universitara si notorietatea prof David atrageau multe persoane. Am lucrat cu multi pacienti, cu probleme foarte diverse si intr-o perioada relativ scurta de timp, mi-am format o experienta clinica extrem de importanta.

            Nu in ultimul rand, am avut ocazia in UBB sa lucrez in mai multe proiecte de cercetare, atat in partea mai administrativa a acestora, in partea mai statistica, pe scrierea de articole stiintifice sau in rolul de terapeut intr-un proiect de cercetare care lucreaza pe un protocol de terapie si are un rol dificil: sa aplice un protocol de tratament care trebuie flexibilizat in functie de fiecare pacient, dar care sa nu depaseasca totusi anumite limite pentru a ramane in interiorul unei caracteristici de uniformitate a tratamentului pe care participantii intr-un studiu clinic randomizat il primesc. Am putut sa vad din interior, ce inseamna un studiu clinic randomizat si asta m-a facut sa apreciez atat valoarea, dar si limitele, practicii bazate pe dovezi si a concluziilor si recomandarilor care se desprind dintr-un studiu clinic randomizat, intins adesea pe cativa ani.

            Experienta clinica mi-am castigat-o si lucrand in propriul cabinet, din 2008, unde am consiliat de la copii de 1-2 ani (pe parintii lor desigur) pana la oameni varstnici in pragul unor varste venerabile, intr-o varietate de situatii: probleme emotionale, comportamentale, de cuplu etc. (depresie, anxietate, probleme de furie, adhd, probleme de conduita, anxietate de separare, atacuri de panica, tulburare obsesiv-compulsiva, consum excesiv de alcool, bulimie, anorexie, obeziitate, tulburari psihosomatice: consilierea parintilor, consilierea in prag de divort, probleme emotionale si sexuale in cuplu etc). 

Despre mine

Noutati

01 Octombrie, 2021

Frica de vaccin

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?