Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

De ce eu?

Din tot ce am invatat si trait pana acum consider ca psihoterapia nu e altceva decat invatare. O invatare constienta, asistata pas cu pas de un specialist care nu face altceva decat sa te ajute sa deprinzi cateva abilitati pe care viata, asa cum ai trait-o pana la un anumit moment, nu ti-a oferit oportunitatea sa le inveti. Apoi, cred ca dincolo de particularitatile fiecarui om si a problemelor cu care el vine, psihoterapia inseamna gasirea echilibrului. Fie ca vorbim de un echilibru emotional, comportamental sau relational, este convingerea mea ferma (bazata pe studii stiintifice si experienta clinica) ca nu putem fi multumiti, linistiti si fericiti decat intr-o stare de relativ echilibru. Este singura “regula” pe care am gasit-o valabila in psihologie: extremele aduc probleme, echilibrul e cheia sanatatii.

            De ce ai veni la un psiholog? Cum te poate ajuta un psiholog sa iti rezolvi problemele? Ce face psihologul pentru tine? Eu nu fac nimic in locul tau, nu iti schimb eu viata, tu vei face totul. Doar ca, pentru a face ceva, orice, trebuie sa stii sa faci, sa crezi ca poti face, sa vrei sa faci, sa te astepti la ceva bun daca vei reusi si sa poti sa faci fiecare pas, in ritmul tau, pentru a ajunge acolo unde doresti. Asadar, de ce eu?

 

Pentru ca stiu sa te ajut sa iti dai seama ce trebuie schimbat in viata ta in asa fel incat sa fii multumit de viata pe care o traiesti. Stiu apoi cum sa lucrez impreuna cu tine sa identificam ritmul in care vom lucra, cat de mari vor fi pasii pe care ii vom face si cat de repede putem merge. Expertiza mea si Experienta mea ma ajuta sa stiu ceea ce avem de facut impreuna.

Pentru ca cred sincer ca in fiecare dintre noi exista potential pentru schimbare si progres. Oricat de mult sau putin crezi tu in posibilitatea ta de a te schimba, eu cred putin mai mult J. Pot sa te sustin si atunci cand tu nu mai crezi in tine.

Pentru ca vreau sa te ajut! Mi-am ales acest domeniu tocmai pentru ca cred ca oamenii se pot schimba si ca schimbarea fiecaruia dintre noi contribuie la starea de bine a celorlalti si in definitiv la o societate mai buna, la o viata mai buna.

Pentru ca ma astept ca viata ta sa fie mai buna chiar daca faci schimbari mici. Si ma bazez in asta pe studii stiintifice si experientele anterioare ale celor cu care am lucrat. Uneori doar o mica schimbare va face o diferenta uriasa. De exemplu, stii ca daca esti supraponderal si pierzi in greutate doar 5-10%, riscurile pentru complicatii de sanatate se reduc cu 50%?

Pentru ca pot sa te ajut sa intelegi care sunt nevoile tale de la tine, de la ceilalti si de la viata ta. Pot sa te sustin atunci cand faci un pas in spate si vrei sa renunti.

 

Pentru ca pot sa te ajut sa iti gasesti echilibrul. 

Despre mine

Noutati

01 Octombrie, 2021

Frica de vaccin

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?