Adela Moldovan - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

De ce eu?

Din tot ce am învățat și trăit până acum consider că psihoterapia nu e altceva decât învățare. O învățare conștientă, ghidată pas cu pas de un specialist care nu face altceva decât să te ajute sa deprinzi cateva abilitati pe care viața, așa cum ai trăit-o până la un anumit moment, nu ți-a oferit oportunitatea să le înveți. Apoi, cred că dincolo de particularitățile fiecărui om și a problemelor cu care el vine, psihoterapia înseamnă găsirea echilibrului. Fie că vorbim de un echilibru emoțional, comportamental sau relațional, este convingerea mea fermă (bazată pe studii științifice și experiență clinică) că nu putem fi multumiți, liniștiți și fericiți decât într-o stare de relativ echilibru. Este singura “regulă” general valabilă pe care eu am găsit-o în psihologie: extremele aduc probleme, echilibrul e cheia sănătății.

De ce ai veni la un psiholog? Cum te poate ajuta un psiholog să îți rezolvi problemele? Ce face psihologul pentru tine? Cum te poate ajuta un terapeut de cuplu să îți salvezi relația? Cum te poate ajuta un terapeut relațional să îți îmbunătățești relațiile din viața ta?  Eu nu fac nimic în locul tău, nu îți schimb eu viata, tu vei face totul. Doar că, pentru a face ceva, orice, trebuie să știi ce vrei să faci, să știi să faci acel ceva, să crezi că poți face, să vrei să faci pașii necesari, să te aștepți la ceva bun dacă vei reuși și să poți să faci fiecare pas, în ritmul tău, pentru a ajunge acolo unde dorești. Așadar, de ce eu?

 

Pentru că știu să vă ajut să navigați prin realitatea interioară și prin spațiile relaționale în care trăiți astfel încât să vă dați seama ce trebuie schimbat în viața voastră pentru a fi multumiți și împliniți cu viața pe care o trăiți. Știu apoi cum să lucrez împreună cu voi să identificam ritmul în care vom lucra, cât de mari vor fi pașii pe care îi vom face și cât de repede putem merge. 

Pentru că cred sincer ca în fiecare dintre noi exista potențial pentru schimbare și progres. Oricât de mult sau puțin credeți voi în posibilitatea de a vă schimba, eu cred ceva mai mult :-). Pot să vă susțin și atunci când voi nu mai credeți în voi.

Pentru că vreau să vă ajut! Mi-am ales acest domeniu tocmai pentru că eu cred că oamenii se pot schimba și că schimbarea fiecăruia dintre noi contribuie la starea de bine a celorlalți și în definitiv la o societate mai bună, la o viață mai bună.

Pentru că mă aștept ca viața voastră să fie mai bună chiar dacă faceți schimbări mici. Si mă bazez în asta pe studii științifice și experiențele anterioare ale celor cu care am lucrat în ultimii 17 ani. Uneori doar o mică schimbare va face o diferență uriașă. 

Pentru că pot să vă ajut să înțelegeți care sunt nevoile voastre, așteptările și speranțele voastre de la ceilalți și de la viață, dar și cum să le transformați în obiective realizabile. Pot să vă susțin atunci când faceți un pas în spate și vă vine să renunțați. 

 

Pentru că pot să vă ghidez, atât prin realitatea voastră interioară, cât și prin spațiile relaționale din viața voastră.