Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

Psihoterapie

Psihoterapia inseamna, din punctul meu de vedere, o schimbare profunda in plan emotional si comportamental care este necesara pentru ca exista probleme care ne deranjeaza serios viata. Oricat de deranjanta, rusinoasa sau absurda ti se pare problema ta, e important sa ceri ajutor. Un psiholog e antrenat sa nu te judece. Toate intrebarile pe care ti le voi pune si tot ceea ce vom discuta este indreptat inspre a te ajuta sa functionezi mai bine si sa te descurci mai bine cu viata ta, asa cum e ea. Vom face impreuna si o evaluare pentru a vedea toate problemele si mecanismele din spatele lor, dar ceea ce conteaza nu este diagnosticul (care pana la urma nu e altceva decat o eticheta care reuneste emotii, ganduri si comportamente) ci modul concret in care acest diagnostic se manifesta in viata ta, cum te incurca si in ce te limiteaza. Si oricare ar fi problemele tale, oricat de grele si de multe ti se par, sa stii ca eu caut intotdeauna si punctele tale forte, care sigur sunt acolo. Partile tale mai puternice de care ne putem ajuta in depasirea problemelor.

Fac psihoterapie in cazuri de:

-         probleme emotionale ale adultilor (stari de depresie, tulburari de anxietate, atacuri de panica, tulburare obsesiv-compulsiva, anxietate de separare, anxietate generalizata, probleme de furie si control emotional)

-         probleme emotionale ale copiilor (anxietate de separare, frici intense, stari emotionale de tip depresiv, stari de furie, stari psihosomatice in care copilul experientiaza dureri sau simptome fizice cauzate de fapt de probleme emotionale)

-         probleme comportamentale ale adultilor  (dependente, bulimie, anorexie, mancat compulsiv si alte probleme de comportament alimentar, obezitate si dificultatea de a pierde in greutate; dificultati in a respecta un anumit regim alimentar de exemplu in cazuri de boli cronice cum e diabetul;)

-         probleme comportamentale ale copiilor (ADHD, agresivitate, probleme de somn, probleme de alimentatie, obezitate, tulburari de comportament alimentar etc.)

-         probleme emotionale si comportamentale generate in contextul unor relatii problematice (divort, relatii toxice, relatii abuzive, abandon sau deces al unui parinte, rivalitate intre frati etc.)

Profesional

ce spun eu si ce auzi tu 2

Noutati

01 Octombrie, 2021

Frica de vaccin

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?