Adela Moldovan - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

La multi ani femeie

08.03.2018, scris de: Adela Moldovan

La multi ani femeie care te trezesti zi de zi hotarata sa schimbi lumea. Bravo pentru curajul si indrazneala ta. Vei reusi sau nu sa iti atingi obiectivele, lumea e un loc mai bun pentru simplul fapt ca traiesti si incerci sa schimbi ceva. Poza 1

La multi ani femeie nemultumita si neincrezatoare in sine care ii vezi mereu pe cei din jur ca fiind mai buni si te judeci pe tine mai aspru decat pe oricine. Incepe sa crezi in tine, uita-te si la ce faci, nu doar la ce nu faci. Ia-ti astazi timp si petrece-l cu tine. Nu te mai uita la altii, descopera-te pe tine. Fii blanda cu tine si da-ti timp sa stralucesti si sa vezi ca, daca te conectezi tu cu tine, sub toate acele "defecte" pe care le vezi, e o persoana faina care asteapta sa fie vazuta si apreciata. 

La multi ani femeie care te trezesti zi de zi sa alergi si sa lupti pentru o viata mai buna. Te trezesti cu noaptea in cap ca sa alergi sau sa ajungi la sala. Corpul e pentru tine intr-adevar un templu si sanatatea e o valoare. Nu lasa insa imaginea corpului tau sa devina egalul valorii tale ca om. E minunat daca reusesti sa ai un stil de viata sanatos si daca reusesti sa ii inspiri pe cei din jur cu asta. Sa nu te reduci insa la imaginea corpului tau, la forma sau kilogramele pe care le ai. Esti mult mai mult de-atat si chiar daca intr-o zi nu vei mai fi "atat de perfecta" vei fi la fel de valoroasa prin orice faci.

La multi ani femeie care muncesti din greu si construiesti o cariera fantastica. Iti sacrifici din timpul cu familia si poate chiar nu ai timp sa iti intemeiezi familia ta. Faci ceva maret si te lupti in fiecare zi cu toti cei care iti spun ca nu poti sa ..... si nu poti sa ...... pentru ca esti femeie. Si zi de zi le demonstrezi ca poti orice tocmai pentru ca esti femeie! 

La multi ani femeie care tocmai ai devenit mama. Te bucuri de minunea pe care o tii in brate, dar te si sperie "greutatea" responsabilitatii pe care o ai. Un suflet depinde de tine si deciziile tale. vrei sa faci totul bine si sa nu gresesti nimic. Citesti, te informezi, intrebi, mergi la cursuri si la psiholog ca sa afli cum sa fii cea mai buna mama. E minunat ca te informezi, dar sa stii ca esti deja cea mai buna mama pentru copilul tau. Cursurile si informatiile de la specialisti te vor ajuta sa fii o mama informata si sa iei decizii bune, dar esti deja cea mai buna mama. Si da, vei gresi uneori pentru ca esti un om, un om imperfect care creste o fiinta umana. Stiu ca iti doresti ce e mai bine pentru copiii tai, dar da-ti voie sa fii imperfecta si sa gresesti ca sa te poti bucura de calatoria de a fi mama si de privilegiul de a vedea un om crescand si devenind cea mai buna varianta a sa. 

La multi ani femeie care te trezesti zi de zi ca sa iti pregatesti copiii de scoala sau gradinita. Te culci ultima si te trezesti prima. De multe ori esti atat de obosita ca te miri si tu cum reusesti sa te ridici din pat. In unele dimineti zambetul copilului tau iti da aripi. In alte dimineti ti-e somn si tie si iti lipseste un strop de rabdare, le e somn si copiilor si ti se pare ca toata dimineata e un fiasco si esti un rateu ca mama. Nu esti. Esti o mama suficient de buna si cea mai buna mama pentru copiii tai. Munca si eforturile tale nu sunt vizibile, insa ele reprezinta temelia pe care cresc copiii tai iar ele vor fi rasplatite nu de vreo diploma sau vreun certificat ci de insasi existenta copiilor tai. Satisfactia ta o vei gasi tocmai privindu-ti copiii care cresc zi de zi si care isi vor aminti momentele frumoase alaturi de tine. Nu te mai judeca aspru, esti o mama buna. Poate uneori obosita, poate uneori irascibila, poate care uneori greseste, dar pentru copiii tai esti cea mai buna mama. 

La multi ani femeie care astazi esti bunica si iti privesti copiii si nepotii. Te gandesti poate cu nostalgie cand erai tanara si nu iti vine sa crezi cat de repede a trecut timpul. Iti privesti cu drag copiii si nepoti dar si cu nesat, nestiind cat timp mai ai alaturi de ei. Poate nu te mai simti la fel de puternica ca alta data si anii incep sa-si arate povara. Insa tu esti stalpul in jurul caruia a crescut o familie si o comunitate. Ai facut ce ai facut, bune si rele, usoare si grele, dar ai izbandit. Ai trait atat de multe si mai ai multe de trait. Bucura-te de viata in fiecare zi, chiar daca anii par tot mai grei. 

La multi ani femeie oricum ai fi si oriunde te-ai afla. 

Photo: http://www.justrealmoms.com.br/wp-content/uploads/2014/10/1400352370053-cached.jpg 

 

ce spun eu si ce auzi tu 2