Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

Dezvoltare personala

Consilierea si dezvoltarea personala e separata de psihoterapie mergand cumva pe un criteriu de “gravitate” al problemelor. Din punctul meu de vedere sunt atat de similare ca eu obisnuiesc sa vorbesc doar de terapie, invatare si schimbare. Dezvoltarea personala este un cuvant cam ‘abuzat” in ultima vreme si mult prea des folosit. Dar ceea ce scot in evidenta aceste 2 cuvinte este faptul ca nu trebuie sa ai probleme pentru a apela un psiholog, nu trebuie sa astepti pana in punctul in care simti ca nu mai poti. Eu te astept si sa vedem cum putem imbunatati viata ta, si sa afli care sunt punctele tale forte. Daca vorbim de consiliere si dezvoltare personala la mine in cabinet poti gasi:

-         Consilierea parintilor. Experienta profesionala – dar si cea subiectiva de mama – ma ajuta adesea sa directionez parintii spre o cat mai buna relationare cu copii lor indiferent ca acestia au cateva luni sau sunt adolescenti. Nimeni nu ne pregateste pentru rolul de parinte si acesta e poate cel mai dificil, asadar e normal sa intampinam dificultati sau sa avem indoieli. E importanta sa aveti curajul sa veniti sa discutam, nu va voi critica sau certa, ci va voi ajuta sa gasiti calea potrivita pentru a avea o atmosfera armonioasa in familie.

-         Consilierea psihologica a copiilor. Copiii intampina uneori dificultati normale in procesul de crestere si maturare. Aceste dificultati pot fi depasite in unele situatii si fara ajutorul unui specialist, dar adesea ele lasa anumite “cicatrici”. Pentru a evita asta, te incurajez sa iti aduci copilul la consiliere. In plus, viata complexa si solicitanta atat a parintilor cat si a intregii societati, solicitarile scolii, pericolele si tentaiile mediului social au schimbat mult copilaria si provocarile ei fata de ceea ce se intampla acum cateva generatii.  

-         Dezvoltare personala si optimizare.  Poate nu iti doresti neaparat sa rezolvi probleme si nu consideri ca ai ceva probleme semnificative, dar ai vrea sa imbunatatesti ceva in viata ta, ai vrea sa te simti mai fericit, mai implinit, ai vrea sa abordezi altfel unele situatii. Sau iti e pur si simplu greu sa gaseti fericirea, chiar daca nu simti ca ai probleme.

-         Consiliere cu privire la relatii. “Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata” spunea Rainer Maria Rilke. Din acest motiv adesea e nevoie de consiliere referitoare la relatiile cu cei pe care ii iubim: partenerul de viata, parintii, copiii, fratii. Uneori si relatiile cu colegii de munca sau sefii pot fi subiectul discutiilor noastre. Te pot ajuta sa identifici care sunt exact problemele in relatia tensionata, sa schimbi ceva la tine pentru a schimba felul in care interactionezi cu celalalt, cum sa gestionezi in limitele suportabilitatii tale o relatie dificila sau chiar cum sa te indepartezi de o relatie prea dificila pentru tine. 

Profesional

ce spun eu si ce auzi tu 2

Noutati

01 Octombrie, 2021

Frica de vaccin

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?