Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

Fericirea nu depinde de ceea ce îți dă viața, ci de cum primești tu ceea ce ea îți dă!

Cred sincer că a fi fericit e o abilitate. Viața nu e rea sau bună, viața e colecție de experiențe. 

GĂSEȘTE-ȚI ECHILIBRUL!

Când viața este un șir de schimbări, echilibrul este mereu dificil de găsit. Relațiile noastre, viața emoțională, profesia, aspirațiile, locul nostru în comunitate și multe altele pot conta în ”ecuația” echilibrului personal. 

De ce eu? 

Pentru că știu, cred, vreau și pot să te ajut să aduci schimbarea în viața ta și să îți găsești echilibrul în relațiile tale! 

Ambasador food revolution

Da, ai ghicit. Sunt ambasador voluntar Jamie Oliver’s Food Revolution. De ce? Pentru ca, lucrand cu persoane cu probleme de greutate, atat la doctoratul meu cat si in cabinetul meu am observat cat de mult trebuie sa ne luptam cu mediul. Atat cu cel social, comercial, plin de reclame la alimente nesanatoase care face sa fie mai usor sa mananci nesanatos decat sanatos (studiile il numesc mediu obesogenic, adica unul care incurajeaza obezitatea). Dar si cu cel familial, care nu intotdeauna e constient de cat de greu e sa te lupti cu kilogramele si de efectul pe termen lung a modului in care mancam inca din primii ani de viata. Asa ca, in 2013, am decis sa fac parte din aceasta comunitate pentru a incerca sa fac o mica schimbare si la nivelul mediului, in comunitatea din jurul meu, si nu doar la nivel individual, lucrand in cabinet.

“Suntem pe punctual de a pierde războiul cu obezitatea în SUA (n.t. *şi în multe alte ţări). Este trist, dar este adevărat. Copiii noştri cresc supraponderali şi malnutriţi datorită unei diete dominate de alimente procesate, iar copiii din ziua de azi vor fi prima generaţie care va trăi mai puţin decât părinţii lor. Este timpul pentru o schimbare. Este timpul pentru o Revoluţie a Mâncării.” (Jamie Oliver). Food Revolution este o mişcare internaţională, o comunitate fondată de Jamie Oliver care are convingerea împărtăşită că abilităţile de gătit şi mâncat sănătos sunt printre cele mai valoroase abilităţi ce pot fi învăţate cu efect pentru întreaga viaţă. Fiecare copil ar trebui să înveţe despre mâncare, de unde vine aceasta şi ce efect are asupra organismului lor. Şi oricine, nu doar copiii, ar trebui să poată învăţa aceste abilităţi fie că le-a uitat sau nu le-a avut niciodată. Unde să le înveţe? Acasă, la şcoală, la serviciu, în comunitatea noastră. De aceea Food Revolution încurajează dezvoltarea, în toată lumea, a unor comunităţi active în promovarea abilităţilor de gătit şi a comportamentului alimentar sănătos. 

Aici vei putem gasi informatii si imagini despre activitatea mea ca ambasador voluntar si proiectele pe care eu le coordonez din aceasta ipostaza. Ne gasesti si pe Facebook la https://www.facebook.com/food.revolution.cluj 

01 Aprilie, 2015

Proiect Alimentatie Sanatoasa Gradinita Micul Print

Copiii invata in fiecare saptamana despre fructe si legume, proprietatile lor si cum anume ii ajuta fiecare in parte sa fie sanatosi.

17 Mai, 2013

Food Revolution Day 2013

Aceasta a fost prima zi Food Revolution organizata la Cluj, in 17 mai 2013. Ne-am concentrat mai mult pe copii in prima parte a zilei, iar seara pe adulti.

Proiecte

ce spun eu si ce auzi tu 2

Noutati

01 Octombrie, 2021

Frica de vaccin

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?