Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

De ce eu? 

Pentru ca stiu, cred, vreau si pot sa te ajut sa aduci schimbarea in viata ta si sa iti gasesti echilibrul! 

Fericirea nu depinde de ceea ce iti da viata, ci de cum primesti tu ceea ce ea iti da!

Cred sincer ca a fi fericit e o abilitate. Viata nu e rea sau buna, viata e viata pur si simplu. 

GASESTE-TI ECHILIBRUL!

Starea de echilibru in cat mai multe domenii este ceea ce ne permite sa fim linistiti, multumiti, fericiti cu viata noastra!

Expertiza mea

Expertiza mi-am format-o in special in mediul universitar unde m-am implicat inca din studentie in proiecte de cercetare si cercuri de specilialitate. Apoi am fost tutore la diverse discipline, petrecand mult timp in compania profesorilor mei din facultate si desigur, “furand” meserie de la ei.

            In anul 3 de facultate am inceput sa ma formez in psihoterapie avand norocul ca atunci sa vina in Romania formatori americani de la Institutul Albert Ellis, New York. Aceste formari le-am continuat in urmatorii 2-3 ani, cu formatori atat din tara cat mai ales din strainatate, pe subiecte foarte diverse: ADHD, depresie, tulburari de personalitate, tulburarea obsesiv-compulsiva, evaluarea clinica, hipnoza si hipnoterapie si multe alte subiecte tinute de multi specialisti.

            Un rol deosebit l-a avut masteratul de psihologie clinica si psihoterapie pe care l-am urmat la UBB unde am fost prima generatie care am facut masterat de 2 ani (desi facusem licenta 4 ani). Au meritat cei doi ani, timp in care am invatat enorm de multe atat de la profesori si profesionisti din tara, dar si invitati de la universitati sau institute din SUA. As lungi mult prea mult acesta sectiune daca m-as referi la fiecare om care mi-a influentat cariera profesionala si de la care am invatat ceva, fiecaruia in parte ii multumesc.

            Nu in ultimul rand, doctoratul pe care l-am facut la UBB sub coordonarea prof Daniel David m-a facut profesionistul de azi. Am ales sa studiez obezitatea si modul in care psihoterapia poate ajuta persoanele cu obezitate sa depaseasca acestea problema si sa ajunga la o greutate normala. Asta m-a atras initial spre psihologie: fascinatia pe care o gaseam observand oameni care, desi stiau ca un anumit lucru e nociv pentru ei (alcool, mancare, droguri, jocuri de noroc) si isi doreau sa se opreasca, totusi nu reuseau si continuau sa faca exact acel comportament care ii facea bolnavi, nefericiti si ii apropia de distrugere. Doctoratul a fost revelator pentru mine pentru ca am invatat enorm nu doar despre obezitate si psihicul uman (citind enorm), dar am descoperit si de ce efort sunt capabila. Am fost mandra de doctoratul meu la final desi a fost un drum foarte greu.

            Toate experientele mele de invatare (facultatea, masteratul, doctoratul, programele de formare, workshopurile si conferintele stiintifice la care am participat) mi-au oferit pe scurt: dezvoltare personala, abilitati de cautare si folosire a informatiei stiintifice relecvante, aprecierea caracterului evidence-based (bazat pe dovezi) al practicii clinice, respectul pentru stiinta (fara a cadea insa intr-o admiratie exagerata si a face din stiinta o religie in care sa cred orbeste). 

Despre mine

Noutati

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?

26 Iunie, 2017

Mama m-a invatat primii pasi ai iubirii

Parteneri