Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

De ce eu? 

Pentru ca stiu, cred, vreau si pot sa te ajut sa aduci schimbarea in viata ta si sa iti gasesti echilibrul! 

Fericirea nu depinde de ceea ce iti da viata, ci de cum primesti tu ceea ce ea iti da!

Cred sincer ca a fi fericit e o abilitate. Viata nu e rea sau buna, viata e viata pur si simplu. 

GASESTE-TI ECHILIBRUL!

Starea de echilibru in cat mai multe domenii este ceea ce ne permite sa fim linistiti, multumiti, fericiti cu viata noastra!

Workshop "Somnul copilului tau"

06.06.2015, scris de: Adela Moldovan

Poza 1Va invit la un workshop despre somnul copiilor, unul care sunt sigura ca va va usura mult viata daca sunteti
proaspeti sau, chiar si mai bine, viitori parinti. Nu, nu e un curs despre cum sa va invatati copiii sa doarma. Viziunea conform careia copiii trebuie invatati sa doarma pierde pe zi ce trece tot mai multi "adepti", iar paradigma care sustine ca somnul este un comportament care este in mare masura determinat de maturarea neurofiziologica si particularitatile sistemului nervos al copiilor castiga tot mai multi adepti. Iar aceasta pierdere sau castigare a adeptilor este motivata nu de vreo strategie de marketing ci de dovezile care apar in studiile stiintifice, studii ce sustin tot mai mult paradigma maturarii neurofiziologice si nu prea sustin ceea ce pediatrii si alte categorii de specialisti in ceea ce priveste cresterea copiilor ne-au tot spus in ultimele zeci de ani despre cum anume ar trebui sa doarma copiii si cum anume noi adultii ar trebui sa ii invatam sa faca asta. 

Asadar, de ce va invit eu la un astfel de workshop? Pentru ca somnul copilului este unul din principalii factori de stres pentru proaspetii parinti, care trebuie sa (1) se adapteze la o alta cantitate si calitate a somnului propriu si (2) au responsabilitatea unei noi vieti si nu stiu cat si cum ar trebui sa doarma copilul si daca ei gresesc ceva in ceea ce fac. Si daca gresesc, ce e de facut? Sunt situatii in care apar certuri, discutii intre parintii copilului, sau intre parintii si bunici copilului. Am vazut nu de putine ori adevarate drame familiale pornite de la un somn dificil al bebelusului si neintelegerea a ceea ce ar trebui sau nu facut, acuze din toate partile, depresii postpartum accentuate din aceasta cauza si asa mai departe. Asa ca m-am decis ca in aceasta situatie as putea face un soi de "preventie", pregatind parintii pentru ceea ce inseamna somnul copiilor lor si inarmandu-i cu solutii eficiente (mai ales pe termen lung) in privinta a ceea ce pot face. 

Acest curs il tin in colaborare cu Cuibul Berzelor, la invitatia dragei mele Nora Niculescu, care a constientizat poate chiar mai bine decat mine cata nevoie e de un astfel de curs. Pe site-ul Cuibul Berzelor (aici) puteti urmari data in care tin acest curs (in general il organizam lunar) si va puteti inscrie pentru a participa. Cursul are o durata de 5 ore, impartit in 2 parti. L-am organizat astfel pentru a le fi mai usor mamicilor care alapteaza si care au adesea cea mai mare nevoie sa participe la acest curs in primele luni de viata. Cursul se adreseaza specific parintilor cu copii pana in doi ani. Pentru copiii mai mari, vom organiza separat un curs, in viitorul apropiat. 

Cam despre ce e vorba in curs? Ca sa va raspund asa in mare, fara a strica prea mult surpriza participarii, o sa aflati despre: 

  • Caracteristicile somnului la adulti si copii. Aspecte antropologice si evolutioniste. 
  • Cum dormim? Ce ne-ajuta, ce ne incurca? 
  • Situatii tipice care complica somnul.
  • Probleme de somn (ziua si noaptea) si solutii la ele. 
  • Solutii pentru parinti. 

 

 

Va astept cu drag si abia astept sa ne cunoastem!

Parteneri