Raluca Anton - Doctor in psihologie, psihoterapeut specialist

De ce eu? 

Pentru ca stiu, cred, vreau si pot sa te ajut sa aduci schimbarea in viata ta si sa iti gasesti echilibrul! 

Fericirea nu depinde de ceea ce iti da viata, ci de cum primesti tu ceea ce ea iti da!

Cred sincer ca a fi fericit e o abilitate. Viata nu e rea sau buna, viata e viata pur si simplu. 

GASESTE-TI ECHILIBRUL!

Starea de echilibru in cat mai multe domenii este ceea ce ne permite sa fim linistiti, multumiti, fericiti cu viata noastra!

Ambasador food revolution

Da, ai ghicit. Sunt ambasador voluntar Jamie Oliver’s Food Revolution. De ce? Pentru ca, lucrand cu persoane cu probleme de greutate, atat la doctoratul meu cat si in cabinetul meu am observat cat de mult trebuie sa ne luptam cu mediul. Atat cu cel social, comercial, plin de reclame la alimente nesanatoase care face sa fie mai usor sa mananci nesanatos decat sanatos (studiile il numesc mediu obesogenic, adica unul care incurajeaza obezitatea). Dar si cu cel familial, care nu intotdeauna e constient de cat de greu e sa te lupti cu kilogramele si de efectul pe termen lung a modului in care mancam inca din primii ani de viata. Asa ca, in 2013, am decis sa fac parte din aceasta comunitate pentru a incerca sa fac o mica schimbare si la nivelul mediului, in comunitatea din jurul meu, si nu doar la nivel individual, lucrand in cabinet.

“Suntem pe punctual de a pierde războiul cu obezitatea în SUA (n.t. *şi în multe alte ţări). Este trist, dar este adevărat. Copiii noştri cresc supraponderali şi malnutriţi datorită unei diete dominate de alimente procesate, iar copiii din ziua de azi vor fi prima generaţie care va trăi mai puţin decât părinţii lor. Este timpul pentru o schimbare. Este timpul pentru o Revoluţie a Mâncării.” (Jamie Oliver). Food Revolution este o mişcare internaţională, o comunitate fondată de Jamie Oliver care are convingerea împărtăşită că abilităţile de gătit şi mâncat sănătos sunt printre cele mai valoroase abilităţi ce pot fi învăţate cu efect pentru întreaga viaţă. Fiecare copil ar trebui să înveţe despre mâncare, de unde vine aceasta şi ce efect are asupra organismului lor. Şi oricine, nu doar copiii, ar trebui să poată învăţa aceste abilităţi fie că le-a uitat sau nu le-a avut niciodată. Unde să le înveţe? Acasă, la şcoală, la serviciu, în comunitatea noastră. De aceea Food Revolution încurajează dezvoltarea, în toată lumea, a unor comunităţi active în promovarea abilităţilor de gătit şi a comportamentului alimentar sănătos. 

Aici vei putem gasi informatii si imagini despre activitatea mea ca ambasador voluntar si proiectele pe care eu le coordonez din aceasta ipostaza. Ne gasesti si pe Facebook la https://www.facebook.com/food.revolution.cluj 

01 Aprilie, 2015

Proiect Alimentatie Sanatoasa Gradinita Micul Print

Copiii invata in fiecare saptamana despre fructe si legume, proprietatile lor si cum anume ii ajuta fiecare in parte sa fie sanatosi.

17 Mai, 2013

Food Revolution Day 2013

Aceasta a fost prima zi Food Revolution organizata la Cluj, in 17 mai 2013. Ne-am concentrat mai mult pe copii in prima parte a zilei, iar seara pe adulti.

Proiecte

ce spun eu si ce auzi tu 2

Noutati

08 Martie, 2018

La multi ani femeie

03 Februarie, 2018

Timp încotro fugi?

26 Iunie, 2017

Mama m-a invatat primii pasi ai iubirii

Parteneri